Μέσα σε μια πτέρυγα Covid-19 ενός νοσοκομείου του Τελ Αβίβ η οποία γεμίζει γρήγορα, οι γιατροί πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια σε ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η ραγδαία άνοδος των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Ισραήλ ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει δεύτερο εθνικό lockdown.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το lockdown των τριών εβδομάδων, που τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή, δεν θα διαρκέσει αρκετά ούτε θα είναι αρκετά περιοριστικό ώστε να μειώσει τον ρυθμό αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 και να ανακουφίσει τα νοσοκομεία, τα οποία προειδοποιούν ότι σύντομα ενδέχεται να είναι γεμάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 5.000 ημερησίως στο Ισραήλ, μια χώρα 9 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού στο Ισραήλ είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ, στο οποίο οι μισοί από τους 60 ασθενείς με Covid-19 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Γκάι Τσόσεν, διευθυντής της πτέρυγας Covid-19 του Ichilov, επισήμανε ότι το νοσοκομείο άρχισε να δέχεται ασθενείς από την Ιερουσαλήμ και περιοχές του βόρειου Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη στιγμή είμαστε γεμάτοι σε ποσοστό 72% και κάθε ημέρα δεχόμαστε ολοένα και περισσότερους ασθενείς. Δεν υπάρχουν αρκετές κλίνες» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Άβι Σοστάν, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Προετοιμαζόμενος για το χειρότερο σενάριο, όπως το αποκάλεσε ο ίδιος, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς έχει ζητήσει από τον στρατό να είναι έτοιμος να κατασκευάσει εφόσον νοσοκομείο εκστρατείας.

Κάποιοι αξιωματούχοι έχουν ταχθεί υπέρ της αυστηροποίησης του lockdown. Αν και τα σχολεία έχουν κλείσει, οι Ισραηλινοί επιτρέπεται να μετακινούνται για να μεταβούν στις εργασίες τους, να συγκεντρώνονται σε μικρές ομάδες και να συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης