Το ισπανικό κόμμα Podemos έρχεται στήθος με στήθος με τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της χώρας λιγότερο από έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο φαβορί, έδειξε σημερινή δημοσκόπηση.

Για δεύτερο μήνα στη σειρά το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται με μικρή διαφορά πρώτο στη δημοσκόπηση του οργανισμού Metroscopia για την εφημερίδα «El Paίs», συγκεντρώνοντας το 23% των προτιμήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλιστές και το Podemos έρχονται με μικρή διαφορά στη δεύτερη και στην τρίτη θέση στη δημοσκόπηση, με 22,5% και 21,5% αντιστοίχως. Το άλλο νέο κόμμα, το Ciudadanos, έρχεται τέταρτο με 15%.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειάζονταν τουλάχιστον τρία κόμματα για να σχηματισθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να υποστηριχθεί μια σταθερή κυβέρνηση σε μια χώρα που δεν έχει παράδοση σε κυβερνητικούς συνασπισμούς.

Μια συμμαχία ανάμεσα στους σοσιαλιστές, στο Podemos και στο κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς (Izquierda Unida) θα συγκέντρωνε γύρω στο 48% των ψήφων, αλλά οι Ισπανοί θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση με επικεφαλής τους σοσιαλιστές ή το Λαϊκό Κόμμα και υποστηριζόμενη από τους κεντρώους Ciudadanos, έδειξε επίσης η δημοσκόπηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης