Ισπανία: Έτοιμοι για αριστερή κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές οι Podemos

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 13:57
Ισπανία: Έτοιμοι για αριστερή κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές οι Podemos
Έτοιμος να σχηματίσει μια αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού με τους Σοσιαλιστές και άλλα αριστερά κόμματα δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, συναντήθηκε σήμερα με τον βασιλιά Φίλιππο της Ισπανίας, ο οποίος πρόκειται τώρα να συζητήσει τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης με τον αρχηγό των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ και τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού.

«Του είπα ότι είμαστε πρόθυμοι να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση αλλαγής με τους Σοσιαλιστές και την Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, πρώην κομμουνιστές και οικολόγοι)» δήλωσε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, είπε ότι φιλοδοξεί να γίνει αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να αναιρέσει μέτρα λιτότητας και να αναγνωρίσει ότι η Ισπανία είναι ένα κράτος αποτελούμενο από αρκετά έθνη, περιλαμβανομένης της Καταλονίας, όπου η περιφερειακή κυβέρνηση υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίησή της από την Ισπανία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 14:12