Αρκετές πυρκαγιές, που προφανώς οφείλονται σε εμπρησμό, κατακαίουν σήμερα το πρωί περιοχές δυτικά της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα περίπου 2.000 άνθρωποι να εγκαταλείψουν για προληπτικούς λόγους τα σπίτια τους στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών. Οι φωτιές που ξέσπασαν χθες, Δευτέρα, έχουν ήδη καταστρέψει 2.000 εκτάρια δασικής έκτασης, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

«Όλες οι πυρκαγιές βρίσκονται υπό έλεγχο, εκτός από μία, στο όρος Σάντα Καταλίνα, που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα, γιατί λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι δύσκολη η κατάσβεσή της» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά απειλεί τις κοινότητες Βαλδεμακουέδα και Ρομπλέμπο ντε Τσαβέλα, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της ισπανικής πρωτεύουσας. «Όλες οι ενδείξεις μάς κάνουν να πιστεύουμε πως πρόκειται για εμπρησμούς: δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις εστίες και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο» επεσήμανε.

Περίπου 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους για προληπτικούς λόγους. Τουλάχιστον 500 πυροσβέστες και δασοφύλακες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με τη συνδρομή έντεκα ελικοπτέρων και τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Αν οι καιρικές συνθήκες εξελιχθούν καλά και ειδικότερα αν υπάρξει εξασθένηση των ανέμων, τότε οι πυρκαγιές θα τεθούν πλήρως υπό έλεγχο μέσα στην ημέρα, προβλέπει η υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης