Το Υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.950 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 350.539 στο κράτος των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 37 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικανική χώρα να φθάνει επισήμως τους 12.458 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, άλλοι τουλάχιστον 4.930 θάνατοι θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι που δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα, που είναι αντιμέτωπη με έξαρση της πανδημίας, επιβεβαίωσε εξάλλου χθες το πρώτο κρούσμα του επιλεγόμενου P1, του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία. Φορέας είναι ασθενής σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομείο στη Λόχα.

Ο νέος υπουργός Υγείας του Ισημερινού, Καμίλο Σαλίνας, σημείωσε χθες ότι διενεργείται έρευνα για το πώς μολύνθηκε με το P1 ο ασθενής, στο πλαίσιο της οποίας γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης