Ισημερινός: Στις 30.744 οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 07:36
Ισημερινός: Στις 30.744 οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού αναθεώρησε χθες Τρίτη προς τα πάνω, στους 30.744 νεκρούς, τον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε το υπουργείο, ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει θανάτους ασθενών στα σπίτια τους, σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία εξαιτίας της COVID-19.

Η ενημέρωση των στοιχείων εντάσσεται στον «καθορισμό νέων παραμέτρων για την κατανόηση της επιδημιολογικής κατάστασης σε εθνικό επίπεδο» ώστε να είναι «διαφανής» η πληροφόρηση των πολιτών και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Ακόμα το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.634 περιστατικά του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει τις 477.946.

Η υπουργός Υγείας Χιμένα Γκαρσόν ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ψηφιακά ότι υπήρχαν «κενά» στα δεδομένα ως την 24η Μαΐου, όταν η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο διαδέχθηκε αυτή του Λενίν Μορένο. Η νέα κυβέρνηση έδωσε εντολή να «καθαριστούν οι βάσεις δεδομένων και να έχουμε πιο αξιόπιστα στοιχεία, που δεν μας δόθηκαν όταν αναλάβαμε».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 08:18