Την υποστήριξή τους εξέφρασαν επτά κυβερνήσεις κρατών της Λατινικής Αμερικής στον πρόεδρο του Ισημερινού Λενίν Μορένο, ο οποίος προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στη χώρα του, όπου εκτυλίσσονται μαζικές κινητοποιήσεις και επεισόδια τις τελευταίες έξι ημέρες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της περουβιανής διπλωματίας, πέραν της Λίμας, οι κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Κολομβίας, του Ελ Σαλβαδόρ, της Γουατεμάλας και της Παραγουάης εξέφρασαν «τη σθεναρή υποστήριξή τους στις ενέργειες του προέδρου Λενίν Μορένο» και «απέρριψαν κάθε ενέργεια με σκοπό την αποσταθεροποίηση των δημοκρατιών μας από πλευράς του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τρίτη, ο Ισημερινός ζήτησε διεθνή μεσολάβηση, είτε του ΟΗΕ είτε της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς η κατάσταση στη χώρα παρέμενε έκρυθμη έπειτα από έξι ημέρες διαδηλώσεων και επεισοδίων, παρότι ο πρόεδρος Μορένο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περασμένη Πέμπτη. Η κυβέρνησή του αναγκάστηκε να μετακινηθεί από το Κίτο στη Γουαγιακίλ, σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κόμβο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης