Με 20 χρόνια κάθειρξης κινδυνεύει ένας Ιρλανδός στις ΗΠΑ, καθώς αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε πτήση

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022, 09:07
Με 20 χρόνια κάθειρξης κινδυνεύει ένας Ιρλανδός στις ΗΠΑ, καθώς αρνήθηκε να φορέσει μάσκα σε πτήση

Κατηγορίες για «επίθεση» και «εκφοβισμό» απαγγέλθηκαν εις βάρος ενός άνδρα από την Ιρλανδία, ο οποίος αρνούνταν να φορέσει τη μάσκα του σε πτήση από το Δουβλίνο προς τη Νέα Υόρκη και πλέον κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 20 χρόνια.

Όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές, ο Σέιν ΜακΊνερνι, 29 ετών, εμφανίστηκε στις 14 Ιανουαρίου ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή «σκοπίμως επιτέθηκε και εκφόβισε μέλος του πληρώματος καμπίνας στη διάρκεια της πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Delta από το Δουβλίνο στο αεροδρόμιο JFK», στις 7 Ιανουαρίου.

Η αμερικανική δικαιοσύνη τον κατηγορεί ότι «αρνήθηκε συστηματικά να φορέσει μάσκα», ότι «πέταξε το κουτάκι ενός ποτού, το οποίο χτύπησε στο κεφάλι έναν επιβάτη» και ότι «κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του και έδειξε τους γλουτούς του σε ένα μέλος του πληρώματος και τους επιβάτες».

«Αν κριθεί ένοχος, ο κατηγορούμενος κινδυνεύει να καταδικαστεί έως σε 20 χρόνια κάθειρξη», εξήγησε εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μπρούκλιν.

Ο Ιρλανδός, που ήθελε να μεταβεί στη Φλόριντα για να εργαστεί ως προπονητής ποδοσφαίρου, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση 20.000 δολαρίων.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2021 ότι υιοθετεί πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στους επιβάτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκα, την ώρα που τα πληρώματα καμπίνας των αεροπορικών εταιρειών είναι αντιμέτωπα με πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών βίας, σωματικής ή λεκτικής, από επιβάτες που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον κανονισμό αυτό.

Εξάλλου, την Πέμπτη αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines, που πραγματοποιούσε την πτήση Μαϊάμι - Λονδίνο, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο αφού μια επιβάτης αρνούνταν να φορέσει τη μάσκα της.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022, 09:12