Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Έντα Κένι επικράτησε στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης η οποία διεξήχθη την Τρίτη στο κοινοβούλιο, εξασφαλίζοντας την πλήρη υποστήριξη των βουλευτών της συμπολίτευσης. Πρόκειται για την πρώτη ψηφοφορία του είδους στα τρεισήμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του.

Ειδικότερα, ο συνασπισμός του Ιρλανδού πρωθυπουργού επικράτησε εξασφαλίζοντας 86 ψήφους υπέρ και 55 κατά, με τη στήριξη του ήσσονος κυβερνητικού εταίρου, των Εργατικών. Δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι Εργατικοί κινδυνεύουν να δουν την πολιτική τους ισχύ σχεδόν να εκμηδενίζεται στις βουλευτικές εκλογές, στις αρχές του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κένι οδήγησε την Ιρλανδία στην έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της χώρας από τη διεθνή τρόικα των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και επί των ημερών του, η ιρλανδική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί ταχύτερα από κάθε άλλη στην Ευρώπη, εντούτοις πληρώνει την απογοήτευση του εκλογικού σώματος για την άνιση ανάκαμψη: η δημοτικότητα της κυβέρνησης βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση στις δημοσκοπήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης