Τουλάχιστον 250 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη Δευτέρα την αραιοκατοικημένη επαρχία Ιλάμ στο δυτικό Ιράν, ενώ έχουν καταγραφεί σημαντικές υλικές ζημιές, όπως έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ (USGS) είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι το μέγεθος του σεισμού, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε σε απόσταση 36 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Αμπντανάν, ήταν 6,3R.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07.02 (τοπική ώρα, 05.32 ώρα Ελλάδας) κοντά στην πόλη Μουρ-Μουρί, η οποία δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με το Ιράκ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Ευτυχώς, δεν υπάρχει προς το παρόν κανένας νεκρός, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές» δήλωσε στην τηλεόραση ο υπεύθυνος της τοπικής Ερυθράς Ημισελήνου.

«Ο απολογισμός των τραυματιών ανέρχεται σε 250» ανέφερε αργότερα ο Αχμάντ Καραμί, επικεφαλής του πυρήνα κρίσης που δημιουργήθηκε στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πόλη Μουρ-Μουρί υπέστησαν ζημιές πολυάριθμες κατοικίες και δημόσια κτήρια.

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν επίσης σε οκτώ χωριά της περιοχής, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Σωστικά συνεργεία εστάλησαν στην περιοχή» δήλωσε έτερος τοπικός αξιωματούχος, αρμόδιος για τον συντονισμό των προσπαθειών αρωγής.

Η τηλεόραση έκανε λόγο για 40 τραυματίες στην πόλη Αμπντανάν.

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Πολλοί τραυματίες και υλικές ζημιές από τον σεισμό των 6,1R
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014, 08:45

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης