Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δίκη της Βρετανοϊρανής εργαζόμενης σε ανθρωπιστική οργάνωση Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος της Χοτζάτ Κερμανί στον ιρανικό ιστότοπο Emtedad.

«Η δίκη της πραγματοποιήθηκε στο παράρτημα 15 του Επαναστατικού Δικαστηρίου. Κατηγορείται για διασπορά προπαγάνδας εναντίον του συστήματος», πρόσθεσε. «Η δίκη διεξήχθη σε ήρεμη ατμόσφαιρα παρουσία της πελάτισσάς μου (…) Έχω μεγάλες ελπίδες ότι θα αθωωθεί», κατέληξε ο Κερμανί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζαγαρί-Ράτκλιφ, υπεύθυνη έργου στο Thomson Reuters Foundation, συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Τεχεράνης τον Απρίλιο του 2016 ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Βρετανία με την κόρη της έπειτα από επίσκεψη στην οικογένειά της.

Καταδικάστηκε αργότερα σε φυλάκιση πέντε ετών με την κατηγορία της συνωμοσίας για ανατροπή του ιερατικού κατεστημένου στο Ιράν. Η οικογένειά της και το TRF, μια φιλανθρωπική οργάνωση που λειτουργεί ανεξάρτητα από την εταιρεία ΜΜΕ Thomson Reuters και τη θυγατρική της Reuters, αρνούνται την κατηγορία.

Αποφυλακίστηκε πέρυσι τον Μάρτιο και τέθηκε υπό κατ΄ οίκον περιορισμό στην Τεχεράνη λόγω ανησυχιών για εξάπλωση της COVID-19 στις φυλακές του Ιράν, ενώ της είχε απαγορευθεί να φύγει από τη χώρα. Την προηγούμενη Κυριακή οι ιρανικές αρχές της αφαίρεσαν το βραχιολάκι εντοπισμού που της είχαν τοποθετήσει στο πόδι, όμως δεν της επέτρεψαν να φύγει από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης