Ιράν: Νέα κατάρρευση κτηρίου, τουλάχιστον δύο οι νεκροί

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, 13:30
Ιράν: Νέα κατάρρευση κτηρίου, τουλάχιστον δύο οι νεκροί

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν ύστερα από κατάρρευση κτηρίου στο Δυτικό Ιράν, δύο εβδομάδες έπειτα από αντίστοιχο περιστατικό στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

«Έως τώρα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τέσσερις τραυματίστηκαν και τουλάχιστον ένας αγνοείται», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Μοζταμπά Χαλεντί.

Το τριώροφο κτίριο, στην πόλη Νοβσούντ στην περιοχή Παβέχ της δυτικής επαρχίας Κερμανσάχ, κατέρρευσε ύστερα από διαρροή αερίου, δήλωσε ο κυβερνήτης της Παβέχ, ο Αρντεσίρ Ροσταμί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Στις 23 Μαΐου, ένα υπό κατασκευή δεκαώροφο κτήριο στην πόλη Αμπαντάν, στην επαρχία Χουζεστάν (νοτιοδυτικά), κατέρρευσε, προκαλώντας τον θάνατο 43 ανθρώπων και οδηγώντας στη σύλληψη 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων πρώην δημάρχων.

Η καταστροφή ήταν από τις πλέον φονικές στο Ιράν εδώ και χρόνια και προκάλεσε διαδηλώσεις στη χώρα κατά των Αρχών, που κατηγορούνται για διαφθορά και ανικανότητα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022, 13:58