Ιράν: Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ της CIA

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 11:36
Ιράν: Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ της CIA

Σε θάνατο καταδικάστηκε ένας άνδρας στο Ιράν με την κατηγορία ότι κατασκόπευε υπέρ της CIA και ότι αποπειράθηκε να της παραδώσει πληροφορίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

«Ο Αμίρ Ραχιμπούρ, που ήταν κατάσκοπος της CIA και λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, προσπάθησε να αποκαλύψει μέρος των ιρανικών πυρηνικών πληροφοριών στην αμερικανική υπηρεσία. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο και πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή του, η οποία θα εκτελεστεί σύντομα» δήλωσε ο Εσμαϊλί.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι δύο άλλα πρόσωπα που εργάζονταν σε φιλανθρωπική εταιρεία καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης για αντίστοιχες κατηγορίες.

«Δύο (…) κατάσκοποι της CIA που εργάζονταν σε φιλανθρωπική εταιρεία εντοπίστηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια κάθειρξη για κατασκοπεία και σε πέντε ακόμα χρόνια επειδή ενήργησαν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος» εξήγησε ο Εσμαϊλί.

Τα ονόματα των δύο αυτών προσώπων δεν θα ανακοινωθούν ακόμη, διότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η ποινή τους, επισήμανε ο ίδιος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 11:52