Με θετικό πρόσημο, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στην Τεχεράνη, ανάμεσα στο Ιράν και τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), όπως μεταδόθηκε, από την ιρανική κρατική τηλεόραση, στην οποία έκαναν δηλώσεις οι συμμετέχοντες στη διαδικασία των συνομιλιών.

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ Γιουκίγια Αμάνο, μετά από τις δίωρης διάρκειας συνομιλίες, ανέφερε πως: «οπωσδήποτε η πρόοδος στις συζητήσεις (με την ΙΑΕΑ) θα έχει θετική επίδραση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5 +1, που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη στη Βαγδάτη για το αμφιλεγόμενο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά ο Οργανισμός έχει κάποιες απόψεις και το Ιράν έχει τις δικές του συγκεκριμένες απόψεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιρανός πυρηνικός διαπραγματευτής Σαΐντ Τζαλιλί δήλωσε: «ότι το Ιράν και η ΙΑΕΑ είχαν σήμερα στην Τεχεράνη πολύ καλές συνομιλίες για τη μελλοντική τους συνεργασία. Σήμερα είχαμε πολύ καλές συζητήσεις με τον κ. Αμάνο και Θεού θέλοντος θα υπάρξει μια καλή συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της ΙΑΕΑ στο μέλλον».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης