Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης [τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας] ότι διεξήχθησαν αεροπορικές επιδρομές με στόχο αποθήκες όπλων και πυρομαχικών πέντε φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων στο Ιράκ, μία ημέρα μετά την επίθεση με ρουκέτες εναντίον της βάσης Τάτζι του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στις οποίες σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί κι ένας Βρετανός στρατιωτικός.

Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν «αμυντικά πλήγματα ακριβείας εναντίον εγκαταστάσεων της Κατάεμπ Χεζμπολάχ απ’ άκρου σ’ άκρο του Ιράκ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου. Σε αυτές τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών βρίσκονταν «όπλα που χρησιμοποιούνται για να στοχοθετούνται δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, που διατείνεται ότι επρόκειτο για «αμυντικές», «αναλογικές» επιδρομές «σε αντίδραση στην απειλή που εγείρουν σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος ήταν να μειωθούν οι δυνατότητες της Κατάεμπ Χεζμπολάχ να συνεχίσει να εξαπολύει επιθέσεις στο μέλλον, κατά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βομβάρδισαν από αέρος τέσσερις εγκαταστάσεις ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων, της αστυνομίας και του στρατού του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιρακινών ένοπλων δυνάμεων η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Στις θέσεις που επλήγησαν περιλαμβάνονται μια εγκατάσταση στη Νατζάφ και άλλες τρεις εγκαταστάσεις νότια της Βαγδάτης, κατά την ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από την ιρακινή κρατική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αεροπορική επιδρομή έπληξε τμήμα ανεγειρόμενου αεροδρομίου στην ιερή για τους σιίτες πόλη Καρμπάλα του Ιράκ, γνωστοποίησε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Επλήγη κτίριο του αεροδρομίου, τόνισε ο αξιωματούχος, διανέμοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φωτογραφίες που εικονίζουν τις ζημιές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διεξήχθησαν επιδρομές «ακριβείας» εναντίον «αποθηκών όπλων» ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, που κατηγορεί για την επίθεση της Τετάρτης εναντίον της βάσης Τάτζι του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, όπου σκοτώθηκαν δύο Aμερικανοί στρατιωτικοί κι ένας 26χρονος Βρετανός του ιατρικού σώματος στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης