Ο ηγέτης των σιιτών του Ιράκ Μοκτάντα Σαντρ κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν μαζικά κατά της παρουσίας των Αμερικανών στη χώρα. Η δήλωση του Σαντρ έρχεται μετά το αίτημα του ιρακινού κοινοβουλίου για την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από το Ιράκ.

«Ο ουρανός του Ιράκ και η εθνική κυριαρχία του παραβιάζονται από τις δυνάμεις των εισβολέων», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter, αναφερόμενος στις ΗΠΑ. Στις αρχές Ιανουαρίου, σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη σκοτώθηκαν ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί και ο υπ’ αριθμόν 2 της ιρακινής δύναμης Χασντ αλ Σαάμπι, ο Άμπου Μάχντι αλ Μοχάντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανάρτησή του ο Μοκτάντα Σαντρ κάνει λόγο για μια «ιρακινή εξέγερση» και για την οργάνωση «μιας ειρηνικής διαδήλωσης ενός εκατομμυρίου ανθρώπων εναντίον της αμερικανικής παρουσίας». Δεν διευκρινίζει ωστόσο το πότε θα γίνει αυτή η κινητοποίηση.

Ο Σαντρ, που έχει εκατομμύρια υποστηρικτές στο Ιράκ, είχε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να κατεβάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε διαδηλώσεις στη Βαγδάτη και άλλες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης