Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ το Σάββατο σε μια σειρά επιθέσεων κυρίως εναντίον στελεχών των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, η μία εκ των οποίων είχε στόχο το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών στη Βαγδάτη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι νέες επιθέσεις σημειώθηκαν ενώ η ιρακινή κυβέρνηση, με την υποστήριξη κουρδικών δυνάμεων και της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία συνεχίζει να εξαπολύει επιδρομές, προσπαθεί να εκδιώξει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τις περιοχές που έχουν καταλάβει στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας βομβιστής-καμικάζι οδήγησε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στο αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών στην ιρακινή πρωτεύουσα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας εννέα.

Στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις και σε μάχες ανάμεσα σε ενόπλους, σύμφωνα με τις αρχές, μέλη του Ισλαμικού Κράτους και την αστυνομία.

Στην πόλη Κιρκούκ, επίσης στο βόρειο Ιράκ, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν δύο αυτοκίνητα-βόμβες πυροδοτήθηκαν στο κέντρο της πόλης και ένας βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε σε ένα βόρειο προάστιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αλλεπάλληλες επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 112 άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη των Πεσμεργκά, των Κούρδων μαχητών, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο αλ Σουμάρια, ο οποίος επικαλέστηκε στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Παράλληλα, σε μια μάλλον σπάνια επίθεση στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης επαρχίας του Κουρδιστάν, ένα αυτοκίνητο-βόμβα πυροδοτήθηκε στο κέντρο της πόλης, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τον κουρδικό τηλεοπτικό σταθμό Rudaw, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης