Τριάντα τρεις ρουκέτες στοχοθέτησαν σήμερα μια βάση, όπου δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας Βρετανός σκοτώθηκαν την περασμένη Τετάρτη σε ένα παρεμφερές περιστατικό, σε μια επίθεση σπάνιου εύρους που αναζωπυρώνει τους φόβους για κλιμάκωση στο Ιράκ.

Η επίθεση εναντίον της βάσης Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ανθρώπων: δύο στρατιωτικών της πολεμικής αεροπορίας του Ιράκ και τριών μελών του συνασπισμού, όπως έγινε γνωστό από τον στρατό και τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που μάχεται τους τζιχανιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν, 33 στις οποίες προστίθενται 24, οι οποίες δεν εξερράγησαν αλλά και το γεγονός ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν την ημέρα.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, 23 επιθέσεις με ρουκέτες στοχοθέτησαν αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράκ. Σε καμία επίθεση δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, όμως η Ουάσιγκτον κατηγορεί τις Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ, μία από τις πλέον ακραίες φιλοιρανικές οργανώσεις στη χώρα, ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης