Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την Πέμπτη το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, κρίνοντας πως η χώρα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση «μερικής χρεοκοπίας», όπως αναφέρει ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του οίκου Standard and Poor’s που υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε μια αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Αργεντινής και εκπροσώπους των κερδοσκοπικών επενδυτικών ταμείων που αποκαλούνται «όρνεα» απέτυχαν, πάντως υπάρχουν ελπίδες ότι θα μπορούσε να δοθεί μια λύση με την εμπλοκή στην υπόθεση διαφόρων τραπεζών. Η αμερικανική JPMorgan έχει ήδη προτείνει να αγοράσει το επίμαχο τμήμα του δημόσιου χρέους της Αργεντινής.

Ο αμερικανός δικαστής Τόμας Γκρίζα, ο οποίος είχε αναλάβει τον φάκελο της υπόθεσης στην οποία αντιπαρατίθενται τα επενδυτικά ταμεία-«όρνεα» με την Αργεντινή εδώ και δέκα χρόνια, έχει καλέσει σε μια νέα συνάντηση την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Το χρηματιστήριο του Μπουένος Άιρες έκλεισε με πτώση σχεδόν 7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης