Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, ο Ρεπουμπλικάνος Μπραντ Ράφενσπεργκερ δήλωσε πως απλά ακολουθούσε τον νόμο καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι η ήττα του απερχόμενου προέδρου στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας.

Ο Τραμπ επανέφερε τον 65χρονο πρώην επιχειρηματία στο προσκήνιο ασκώντας πιέσεις στον Ράφενσπεργκερ και σε αξιωματούχους σε αυτή την Πολιτεία του νότου σε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο, ζητώντας να «βρουν» τις σχεδόν 12.000 ψήφους που χρειάζονται για να ανατραπεί η ήττα του, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που αναρτήθηκε την Κυριακή στον ιστότοπο της εφημερίδας The Washington Post.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο Δημοκρατικοί, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τεντ Λιου από την Καλιφόρνια και η Κάθλιν Ράις από τη Νέα Υόρκη με επιστολή τους ζήτησαν από το FBI να ξεκινήσει έρευνα για την τηλεφωνική συνομιλία.

Ως κορυφαίος εκλογικός αξιωματούχος της Τζόρτζια, ο Ράφενσπεργκερ επέβλεψε πολλές επανακαταμετρήσεις των ψήφων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, καθεμία από τις οποίες οδήγησε στο ίδιο αποτέλεσμα – ότι η Πολιτεία εξέλεξε τον Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά μετά από το 1992 .

Απέναντια στους αβάσιμους ισχυρισμούς Τραμπ, ο Ράφενσπεργκερ επανέλαβε τα ευρήματα των ομολόγων του σε όλες τις Πολιτείες ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ευρείας εκλογικής νοθείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη στην εκπομπή “Good Morning America” στο ABC τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια είπε ότι ο Λευκός Οίκος τον πίεσε ενάντια στην κρίση του να δεχθεί το τηλεφώνημα του Τραμπ.

«Το θεωρήσατε ένα νόμιμο αίτημα όταν ο πρόεδρος σας ζήτησε να βρείτε τις ψήφους;» ρωτήθηκε ο Ράφενσπεργκερ.

«Δεν είμαι δικηγόρος. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα ακολουθήσουμε τον νόμο, θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία. Η αλήθεια μετράει και παλεύουμε ενάντια σε αυτές τις φήμες τους τελευταίους δύο μήνες», απάντησε.

Αποκρούοντας επί εβδομάδες τις αβάσιμες κατηγορίες Τραμπ και συμμάχων του για εκλογική νοθεία, ο Ράφενσπεργκερ είπε στον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο ότι οι εκλογές στην Πολιτεία έδειξαν ότι ο Μπάιντεν είναι ο νόμιμος νικητής.

«Κύριε πρόεδρε, η πρόκληση που έχετε είναι ότι τα δεδομένα που έχετε είναι λάθος», ακούγεται στο ηχητικό απόσπασμα να λέει ο ανώτατος αξιωματούχος της Πολιτείας στον ένοικο του Λευκού Οίκου στην τηλεφωνική επικοινωνία του Σαββάτου.

Ο Ράφενσπεργκερ και συνάδελφοί του για εβδομάδες προειδοποίησαν ότι η ρητορική του Τραμπ τους θέτει σε κίνδυνο.

«Σταματήστε να δίνετε κίνητρα σε ανθρώπους να διαπράξουν πιθανές πράξεις βίας. Κάποιος πρόκειται να πληγωθεί, κάποιος θα πυροβοληθεί, κάποιος θα σκοτωθεί», είχε δηλώσει ο Γκάμπριελ Στέρλινγκ, διευθυντής εκλογικών συστημάτων εκλογών της Πολιτείας σε μια συνέντευξη Τύπου την 1η Δεκεμβρίου. Γνωστοποιώντας ότι η σύζυγος του Ράφενσπεργκερ δέχεται σεξουαλικές απειλές, πρόσθεσε «Έχει παρατραβήξει όλο αυτό. Πρέπει να τελειώνει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης