Διχασμό έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτείες που είδε το προβάδισμά του να εξανεμίζεται και να βγαίνει νικητής ο Τζο Μπάιντεν.

Την ώρα που η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται στην κεντρική συνοικία Maricopa της Αριζόνα -όπου ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα-, πολλοί οπαδοί του Τραμπ που φορούσαν καπέλα «Make America Great Again» συγκεντρώθηκαν έξω από εκλογικό τμήμα, κρατώντας πινακίδες που αναπαρήγαγαν τις αβάσιμες κατηγορίες περί απάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικοί της κομητείας έχουν εισέλθει στο εκλογικό τμήμα, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος συνεχίζει να αυξάνεται.

Το Associated Press και άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, ανακοίνωσαν χθες τον Μπάιντεν νικητή στην Αριζόνα, αλλά ο Τραμπ πλησιάζει, όπως αναφέρει ο Guardian.

 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι από τους υποστηρικτές του Τραμπ είχαν μαζί τους όπλα, ενώ οι περισσότεροι φορούσαν το κλασικό καπέλο του Αμερικανού προέδρου με το σύνθημα «Make America Great Again».

Οι διαδηλωτές φωνάζουν για «απάτη» στις εκλογές και ζητούν να σταματήσει η καταμέτρηση, η οποία ωστόσο συνεχίζεται κανονικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης