Η ρωσική αστυνομία παρακολούθησε το ιστορικό των μετακινήσεων του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι και το ότι δεν ήπιε ούτε είχε φάει πριν χάσει τις αισθήσεις του στο αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε τον περασμένο μήνα.

Εκτός των άλλων η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει έναν μάρτυρα ο οποίος έχει φύγει από τη χώρα, ανακοίνωσε η διεύθυνση μεταφορών του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στην περιφέρεια της Σιβηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών θα υποβάλει πρόσθετο αίτημα προς τη Γερμανία μέσω του οποίου θα ζητά νομική συνδρομή στη Γερμανία όπου νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι. Παράλληλα η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου μετά την ανακοίνωση που έγινε ότι ο Ναβάλνι βγήκε από το κώμα, θέλει να στείλει στη Γερμανία ανακριτές για να συνεργασθούν με Γερμανούς συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας

Το Βερολίνο ωστόσο την Παρασκευή ανακοίνωσε μέσω του εκπροσώπου Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν έχει λάβει το αίτημα της ρωσικής πλευράς για την αποστολή ανακριτών στη Γερμανία με σκοπό να ερευνήσουν την υπόθεση της δηλητηρίασης του πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης