Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία κατηγορεί το Βερολίνο για βρόμικες πολιτικές σκευωρίες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 16:05
Υπόθεση Ναβάλνι: Η Ρωσία κατηγορεί το Βερολίνο για βρόμικες πολιτικές σκευωρίες

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ρωσία Γκέζα Αντρέας φον Γκάιρ, εκλήθη από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών για να συζητήσει για την κατάσταση που σχετίζεται με τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορώντας το Βερολίνο ότι μπλοφάρει εξυπηρετώντας «βρόμικες πολιτικές σκευωρίες».

«Αναμένουμε από το Βερολίνο να μας παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει. Τόσο τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Μπουντεσβέρ (των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων) όπως και κάποιες ''μαρτυρίες'' που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Περιμένουμε τον Γερμανό πρέσβη» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα επέστησε την προσοχή σε δημοσιεύματα ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία έγινε ανταλλαγή πληροφοριών για τον Ναβάλνι μεταξύ του γερμανικού νοσοκομείου Σαριτέ, των εργαστηρίων του γερμανικού στρατού, του βρετανικού εργαστηρίου στο Πόρτ-Ντάουν, καθώς και με εργαστήρια της Βουλγαρίας. «Και όλα αυτά τα στοιχεία γίνονται κτήμα τέτοιων αμφιλεγόμενων πηγών όπως είναι ο ιστότοπος Bellingcat. Ταυτόχρονα με αυτά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε συνέντευξή του, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την εμπλοκή του ρωσικού κράτους στο συμβάν, είπε ότι ''υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για αυτό''» δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Το να επιτρέψουμε σε επίσημους αξιωματούχους της Γερμανίας να συνεχίσουν να κρύβουν τα πάντα είναι πολύ σοβαρό. Είναι καιρός να ανοίξουν τα χαρτιά τους επειδή σε όλους είναι προφανές ότι το Βερολίνο μπλοφάρει, εξυπηρετώντας βρόμικες πολιτικές σκευωρίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 16:21