Τη δημιουργία ενός νέου υποθαλάσσιου δικτύου οπτικών ινών που θα βελτιώσει την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου ανακοίνωσε η Cyta. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Κύπρου, το νέο σύστημα είναι αποκλειστικής ιδιοκτησίας της Cyta.

Συγκεκριμένα, το υποθαλάσσιο σύστημα KIMONAS, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2015, θα συνδέει τον καλωδιακό σταθμό της Cyta στον Πεντάσχοινο της Κύπρου, με τον καλωδιακό σταθμό της Med Nautilus (θυγατρικής εταιρείας της Telecom Italia Sparkle) στα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, μέσω του υποθαλάσσιου οπτικού δακτυλίου ΑΤΗΕΝΑ μεταξύ Χανίων – Αθήνας, ιδιοκτησίας της Cyta Ελλάδος και άλλων δικτύων οπτικών ινών, επίσης ιδιοκτησίας της Cyta Ελλάδος, θα διασχίζει τη Στερεά Ελλάδα και θα προεκτείνεται μέχρι τη Σόφια στη Βουλγαρία και σε άλλα σημεία σε γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

Το σύστημα KIMONAS, σύμφωνα με τη Cyta, δημιουργεί έναν νέο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα διασύνδεει τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη με την Αίγυπτο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, μέσω της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, μέσω των δικτύων της Telecom Italia Sparkle, συνεργάτη του Ομίλου Cyta, θα προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης στα Ανατολικά με την Τουρκία και στα Δυτικά με την Ιταλία και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα KIMONAS εδραιώνει τον Όμιλο Cyta ως έναν εκ των πλέον σημαντικών τηλεπικοινωνιακών κόμβων στη Μεσόγειο, προσφέροντας αμοιβαίες επιχειρηματικές ευκαιρίες για πρόσβαση σε νέες σημαντικές αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cyta Ελλάδος Γιάννης Κουλίας.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Πωλήσεων Ευρώπης της Telecom Italia Sparkle κ. Zvika Caspy δήλωσε ότι, «με αυτή τη νέα συμφωνία, που ακολουθεί πολλές άλλες που έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η Cyta αποτελεί έναν εκ των πλέον σημαντικών και αξιόπιστων συνεργατών της Telecom Italia Sparkle στην περιοχή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης