Υπό κράτηση τέθηκε σήμερα το πρωί από την αστυνομία ο Νικολά Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής του εκστρατείας, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο της γαλλικής δικαιοσύνης.

Όπως σημειώνει η Le Monde, η υπόθεση αφορά το ενδεχόμενο ο Γάλλος πρώην πρόεδρος να είχε δεχθεί χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2007 από τη Λιβύη του Μουαμάρ Καντάφι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Reuters προσπάθησε όπως σημειώνει χαρακτηριστικά να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του κ. Σαρκοζί, ο οποίος δεν είναι όμως διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

Η κράτηση του πρώην προέδρου άρχισε το πρωί μπορεί να διαρκέσει ως και 48 ώρες.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σαρκοζί καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά το άνοιγμα της υπόθεσης τον Απρίλιο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαρκοζί, που διετέλεσε αρχηγός του γαλλικού κράτους από το 2007 έως το 2012, καταθέτει για πρώτη φορά στην έρευνα αυτή που διεξάγουν οι αστυνομικοί του Κεντρικού Γραφείου καταπολέμησης της διαφθοράς και φορολογικών και οικονομικών αδικημάτων στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, προσθεσε αξιωματούχος της γαλλικής δικαιοσύνης, επιβεβαιώνοντας πληροφορία του ειδησεογραφικού ιστότοπου Mediapart και της εφημερίδας Le Monde.

To πρωτοσέλιδο της 'Le Monde'

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης