Την κατάληψη ως μέσο δυναμικής προβολής πολιτικών και άλλων αιτημάτων ανακάλυψαν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας».

Οι φοιτητές στο μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας έκλεισαν ερμητικά, τη Δευτέρα τις πύλες του αρχαιότερου ΑΕΙ της χώρας, έπειτα από εξαήμερη συμβολική κατάληψη της κεντρικής αίθουσας του πανεπιστημίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλιμάκωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των φοιτητών σημειώθηκε σήμερα δια των συμβολικών (σ’αυτή τη φάση) καταλήψεων που κήρυξαν οι σπουδαστές της Εθνικής Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογράφου και του ιδιωτικού «Νέου Βουλγαρικού Πανεπιστημίου» στη Σόφια, όπως και του πανεπιστημίου στην αρχαία πρωτεύουσα Βελίκο Τίρνοβο.

Παρόλο που το κεντρικό σλόγκαν των καταλήψεων συμπίπτει απόλυτα με το πολιτικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΕΡΜΠ και των εξωκοινοβουλευτικών κεντροδεξιών δυνάμεων για άμεση διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές, οι φοιτητές που παίρνουν μέρος στις καταλήψεις στα πανεπιστήμια υπογραμμίζουν στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ότι η διαμαρτυρία τους «δεν έχει καμία σχέση με καμία πολιτική δύναμη», όπως υποστηρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης