Την πλευρά του Πούτιν επέλεξε ο Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της εντονότατης διένεξης Μόσχας-Ουάσιγκτον μετά τον χαρακτηρισμό «φονιά» που απέδωσε ο Τζο Μπάιντεν στον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, εξερχόμενος από την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν είναι απρεπής και δεν συνάδει με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρονται οι ηγέτες στις διεθνείς σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας φαίνεται πως ξέχασε πολύ γρήγορα τους χαρακτηρισμούς και τα σχόλια που είχε απευθύνει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν κατά του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως ξέχασε ακόμα γρηγορότερα τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς με τους οποίους απευθύνθηκε τους τελευταίους μήνες προς τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν, για τον Ταγίπ Ερντογάν (δεν είναι η πρώτη φόρα) όσον αφορά στις διεθνείς σχέσεις, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρά, διότι τοποθετεί στη ζυγαριά από τη μία τη Ρωσία και από την άλλη τις ΗΠΑ.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης