Ένας έφηβος Παλαιστίνιος υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που υπέστη χθες Τετάρτη από πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια επεισοδίων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές.

Ο Άχμεντ Ζάχι Ντάγουντ, 16 ετών, τραυματίστηκε στη διάρκεια συγκρούσεων στο χωριό του Μπέιτα, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Ναμπλούς, όπου οι κινητοποιήσεις κατά του εβραϊκού εποικισμού συχνά καταλήγουν σε επεισόδια με τις ισραηλινές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έφηβος τραυματίστηκε στο κεφάλι, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και το νοσοκομείο της Ναμπλούς όπου διακομίστηκε.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει χθες ότι ένας στρατιώτης πυροβόλησε εναντίον ενός Παλαιστίνιου ο οποίος έτρεχε προς το μέρος του και του πέταξε «ένα ύποπτο αντικείμενο» το οποίο «εξερράγη» στον εβραϊκό οικισμό Εβιάταρ, κοντά στη Μπέιτα.

«Ο στρατιώτης έδρασε για να συλλάβει τον ύποπτο πυροβολώντας στον αέρα και στη συνέχεια πυροβόλησε προς το μέρος του», επεσήμανε σε σύντομη ανακοίνωσή του ο στρατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας στόχος που επλήγη ταυτοποιήθηκε», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των στρατιωτών.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, πρόκειται για τον τέταρτο Παλαιστίνιο που σκοτώνεται στη Μπέιτα μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία του εφήβου.

Στο μεταξύ, Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν εδώ και πολλές εβδομάδες στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης για να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία του παράτυπου εβραϊκού οικισμού Εβιάταρ.

Οι παράτυποι αυτοί οικισμοί δεν αναγνωρίζονται από το Ισραήλ. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη θεωρούνται παράνομοι.

Περίπου 475.000 Εβραίοι έποικοι ζουν στη Δυτική Όχθη, μια παλαιστινιακή περιοχή την οποία κατέλαβε το 1967 το Ισραήλ και όπου ζουν περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης