Η προεκλογική εκστρατεία της Δημοκρατικής Σάρα Γκίντεον, η οποία είναι υποψήφια για μία έδρα στη Γερουσία, περιλαμβάνει το να χτυπάει τις πόρτες των ψηφοφόρων στην κούρσα στήθος με στήθος που δίνει στο Μέιν.

Το ίδιο πράττει και ο Στιβ Μπούλοκ στη Μοντάνα, όπου διεξάγεται επίσης ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς προεκλογικούς αγώνες για τη Γερουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών στην Πενσιλβάνια, στο Ουισκόνσιν και στη Λουιζιάνα ακολουθούν την ίδια τακτική, αναφέρει το POLITICO.

Για μήνες, οι Δημοκρατικοί που βρίσκονται χαμηλά στις δημοσκοπήσεις ακολουθούσαν την τακτική του Τζο Μπάιντεν και είχαν σταματήσει την προεκλογική εκστρατεία πόρτα πόρτα, σε μια προσπάθεια να προφυλάξουν τους ανθρώπους από την εξάπλωση του COVID-19, αλλά και να εμφανιστούν περισσότερο κοινωνικά υπεύθυνοι από τους Ρεπουμπλικανούς.

Από την άλλη μεριά, η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και άλλοι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικανών υποβάθμισαν την πανδημία και χτυπούσαν τις πόρτες των ψηφοφόρων για μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, με το άγχος να γίνεται όλο και μεγαλύτερο στην τελική ευθεία πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ένας αυξανόμενος αριθμός Δημοκρατικών ζητούν να μην «παραχωρείται» πλέον η πόρτα των ψηφοφόρων στους Ρεπουμπλικανούς.

Οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών που έχουν επιστρέψει στις παραδοσιακές τακτικές ψηφοθηρίας δηλώνουν ότι παραμένουν πιστοί στην εφαρμογή των αυστηρών πρωτοκόλλων ασφαλείας, όπως επίσης ότι ρωτούν τους ψηφοφόρους αν αισθάνονται άνετα με την παρουσία τους.

«Η προεκλογική εκστρατεία μάς καλεί, αλλά είναι ουσιαστικά εθελοντική για τα στελέχη και τους εθελοντές. Όλοι φέρουν μάσκες και τηρούν κάθε μέτρο προστασίας» δήλωσε ο Ματ Μακένα, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Μπούλοκ.

Πηγή: POLITICO, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης