Στον αμερικανικό νότο, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει μεγάλες πλειοψηφίες στις τάξεις των Αφροαμερικανών που συμμετέχουν στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δεδομένα του έξιτ πολ της εταιρείας Edison Research.

Ο Μπάιντεν — ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα — εξασφαλίζει το 72% των ψήφων των μαύρων ψηφοφόρων στην Αλαμπάμα, το 71% στη Βιρτζίνια, το 63% στη Βόρεια Καρολίνα και το 62% στο Τενεσί, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν επικρατεί στη Βιρτζίνια, στη Βόρεια Καρολίνα και στην Αλαμπάμα μέχρι στιγμής, κατά τις προβλέψεις αμερικανικών ΜΜΕ. Στη Μασαχουσέτη δόθηκε σκληρή μάχη ανάμεσα στον Μπάιντεν, τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς και τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν (πρόκειται για την πολιτεία που εκπροσωπεί) και τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνουν εκτίμηση για τον νικητή ή τη νικήτρια.

Όποιος και όποια συγκεντρώνει πάνω από το 15% τρων ψήφων σε αυτές τις διαδικασίες εξασφαλίζει (κάποιους τουλάχιστον) πολιτειακούς αντιπροσώπους στο κομματικό συνέδριο του καλοκαιριού όπου θα αναδειχθεί τυπικά και οριστικά ο υποψήφιος ή η υποψήφια της παράταξης. Όποιος περιορίζεται κάτω από το ποσοστό αυτό δεν εξασφαλίζει κανέναν σύνεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης