Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικράτησε στην πολιτεία Τενεσί, μία από τις δεκατέσσερις όπου διεξήχθησαν χθες «Σούπερ Τρίτη» εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατά προβλέψεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Μετά τις τουλάχιστον πέντε νίκες του, ειδικά στη Βόρεια Καρολίνα, στην Αλαμπάμα και στη Βιρτζίνια, ο Μπάιντεν πλέον εξασφαλίζει τουλάχιστον 180 αντιπροσώπους στο κομματικό συνέδριο, ενώ ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ακολουθεί με 120, σύμφωνα με υπολογισμούς του NBC News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο στην Καλιφόρνια και στο Τέξας, τις πολιτείες με τους μεγαλύτερους αριθμούς αντιπροσώπων στο συνέδριο του κόμματος που κρίνονταν αυτή τη «Σούπερ Τρίτη», τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Μέχρι στιγμής, ο Τζο Μπάιντεν επικρατεί σε πέντε πολιτείες (Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τενεσί, Αλαμπάμα και Οκλαχόμα). Ο Σάντερς κερδίζει δύο πολιτείες (το προπύργιό του Βερμόντ και το Κολοράντο).

Οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στο Τέξας, στο Μέιν, στη Μασαχουσέτη, στη Μινεσότα και στο Άρκανσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ κερδίζει στην Αμερικανική Σαμόα, όπου ξεπέρασε την Τούλσι Γκάμπαρντ, η οποία κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή και είναι η μοναδική εκπρόσωπος των φυλετικών μειονοτήτων στις ΗΠΑ που συνεχίζει να συμμετέχει στην κούρσα, αν και οι περισσότεροι αναλυτές έχουν ήδη ξεγράψει την εκστρατεία της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης