ΗΠΑ: Σωρεία κυβερνοεπιθέσεων σε δημόσιες βιβλιοθήκες του Σεντ Λούις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 19:48
ΗΠΑ: Σωρεία κυβερνοεπιθέσεων σε δημόσιες βιβλιοθήκες του Σεντ Λούις
Θύματα συντονισμένης επίθεσης με κακόβουλο λογισμικό έπεσαν πριν λίγες ημέρες οι δημόσιες βιβλιοθήκες στην πόλη Σεντ Λούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αρχίσει σιγά- σιγά να ανακτούν τον έλεγχο των συστημάτων τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, χάκερ κατάφεραν να εισβάλουν στα συστήματα 17 βιβλιοθηκών και να τα θέσουν εκτός λειτουργίας, ζητώντας λύτρα. Ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες των βιβλιοθηκών δεν ήταν σε θέση να δανειστούν βιβλία ή να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής των βιβλιοθηκών του Σεντ Λούις, Γουόλερ Μακ Γκουάιρ, ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και ότι υπηρεσίες λειτουργούν πλέον κανονικά. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα.

Ο Γκουάιρ δήλωσε ότι το τεχνικό προσωπικό των βιβλιοθηκών εργάστηκε «ακούραστα καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο των συστημάτων. Προτεραιότητα αποτέλεσε η αποκατάσταση του συστήματος για τον δανεισμό βιβλίων.

«Οι δημόσιες βιβλιοθήκες του Σεντ Λούις συνεργάζονται στενά με το FBI προκειμένου να εντοπιστούν οι εγκληματίες. Τα πραγματικά θύματα αυτής της υπόθεσης είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τα βιβλία και χρησιμοποιούν τις βιβλιοθήκες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, το FBI αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται να γίνει εκ βαθέων διερεύνηση της υπόθεσης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 19:48