Μια σύμβουλος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ κατέθεσε την Πέμπτη, κεκλεισμένων των θυρών στο Κογκρέσο, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Τζένιφερ Ουίλιαμς, που είναι υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι η πρώτη σύμβουλος του Μάικ Πενς που δέχεται να καταθέσει στις Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά από πρόσκληση των Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για σήμερα έχει επίσης κληθεί να καταθέσει ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, όμως πιθανότατα δεν θα πάει στο Κογκρέσο εάν δεν κλητευθεί επισήμως.

Η Ουίλιαμς έχει αποσπαστεί από τον Απρίλιο φέτος στο γραφείο του αντιπροέδρου και είναι αρμόδια για θέματα Ευρώπης και Ουκρανίας. Υπό την αρμοδιότητα αυτή άκουσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τον Ιούλιο ο Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της έρευνας σε βάρος του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

«Η Τζένιφερ είναι εδώ και πολύ καιρό αφοσιωμένη υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αναμένουμε ότι η κατάθεσή της θα αντικατοπτρίζει όσα έχει ήδη δηλώσει δημοσίως», είπε ο δικηγόρος της, Τζάστιν Σαρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεσή της εκτιμάται ότι θα είναι μια από τις τελευταίες που θα δοθούν κεκλεισμένων των θυρών, αφού από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι δημόσιες ακροάσεις.

Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ διέψευσε τις πληροφορίες της Washington Post, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ αρνήθηκε να οργανώσει συνέντευξη Τύπου για να δηλώσει ότι δεν έγινε καμία παρανομία στην τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου με τον Ζελένσκι. “Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη καθορίσει ότι το τηλεφώνημα ήταν σωστό”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης