Πίστη στο Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε ορκιστεί ένας άνδρας που τραυμάτισε σοβαρά έναν αστυνομικό, ο οποίος επέβαινε στο περιπολικό του στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η τοπική αστυνομία.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Έντουαρντ Άρτσερ, ηλικίας 30 ετών, υποστήριξε ότι «είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Χαλιφάτο» και είπε ότι ενήργησε «στο όνομα του Ισλάμ», σύμφωνα με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρτσερ πυροβόλησε τουλάχιστον 11 φορές εναντίον του αστυνομικού, με την επίθεση να σημειώνεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

Ο άνδρας πλησίασε περπατώντας το περιπολικό στο οποίο επέβαινε ο αστυνομικός Τζέσε Χάρνετ, ηλικίας 33 ετών, πυροβολώντας αδιάλειπτα.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από ένα βίντεο όπου καταγράφεται η επίθεση, που έγινε σε μία διασταύρωση στην Φιλαδέλφεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλάνα διακρίνεται ο ύποπτος, που φοράει ένα μακρύ λευκό ένδυμα πάνω από τα ρούχα του, ενώ πυροβολεί εναντίον του περιπολικού. Ο αστυνομικός καταφέρνει να βγει από το όχημά του και ανταποδίδει τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον επιτιθέμενο.

Ο δράστης είχε κλέψει το όπλο από έναν αστυνομικό το 2013, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις αν είχε συνεργούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης