Ο σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Πατ Τσιπολόνε, συμφώνησε να καταθέσει την Παρασκευή ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, όπως αναφέρουν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ενέργειες του Τσιπολόνε κατά τη διάρκεια της επίθεσης αυτής είχαν περιγραφεί από μάρτυρες σε προηγούμενες ακροάσεις ενώπιον της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η επιτροπή τον κλήτευσε την περασμένη εβδομάδα, δίνοντάς του διορία μίας εβδομάδας να καταθέσει ενόρκως. Η κατάθεσή του δεν θα είναι δημόσια, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times και το CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από την κλήτευση του Τσιπολόνε, είχε καταθέσει στην ίδια επιτροπή μια πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, η οποία δήλωσε ότι ο Τσιπολόνε την προειδοποίησε εκείνη την εποχή ότι θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με «κάθε είδους ποινικό αδίκημα» εάν ο Τραμπ πήγαινε στο Καπιτώλιο μετά την ομιλία του στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον την 6η Ιανουαρίου. Οι υποστηρικτές του Τραμπ, οπλισμένοι ακόμη και με τουφέκια AR-15, βάδισαν προς το Καπιτώλιο και μπήκαν στο κτίριο του Κογκρέσου, προσπαθώντας να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Με την έρευνα της επιτροπής «αποκαλύφθηκαν στοιχεία ότι ο κ. Τσιπολόνε επανειλημμένως έθεσε τις νομικές και άλλες ανησυχίες του για τις ενέργειες του προέδρου Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου και τις προηγούμενες ημέρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή της Βουλής, την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης