Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και η σύζυγός του Ρόζαλιν γιόρτασαν την Τετάρτη την «αλαβάστρινη» επέτειό τους, καθώς έκλεισαν 75 χρόνια γάμου.

Ο Κάρτερ, ηλικίας 96 ετών και ο γηραιότερος, εν ζωή, πρώην πρόεδρος και η 93χρονη Ρόζαλιν ζουν εδώ και 40 χρόνια στην κοινότητα Πλέινς της Τζόρτζια. Ο Κάρτερ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1977 μέχρι το 1981.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζευγάρι «πέρασε μια ήσυχη ημέρα στο σπίτι του στο Πλέινς», ανέφερε μια εκπρόσωπός τους. Ο Κάρτερ πρόσφερε ως δώρο στη σύζυγό του «ένα κολιέ διακοσμημένο με ένα διαμαντένιο παντατίφ», όπως ορίζει η παράδοση.

Η επίσημη δεξίωση θα δοθεί το Σάββατο στον χώρο του λυκείου της πόλης.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1945, μέσω της μικρότερης αδελφής του Τζίμι Κάρτερ, που τότε ήταν φοιτητής στη Ναυτική Σχολή της Ανάπολις. Παντρεύτηκαν στις 7 Ιουλίου του 1946.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο ο Κάρτερ ίδρυσε το Carter Center που προωθεί αναπτυξιακά έργα και την επίλυση διενέξεων σε όλον τον κόσμο. Το 2002 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης «για τις ακούραστες προσπάθειές του για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων σε διεθνείς διενέξεις».

Τα τελευταία χρόνια ο Τζίμι Κάρτερ αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα υγείας και το 2019 νοσηλεύτηκε πολλές φορές. Η Ρόζαλιν χρησιμοποιούσε περιπατητήρα όταν συναντήθηκε, τον Απρίλιο, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης