ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προτείνει για πρώτη φορά στην Ιστορία μαύρη γυναίκα για το Ανώτατο Δικαστήριο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 04:24
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προτείνει για πρώτη φορά στην Ιστορία μαύρη γυναίκα για το Ανώτατο Δικαστήριο

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι θα προτείνει, για πρώτη φορά, μια μαύρη γυναίκα για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα προοδευτικό δικαστή Στίβεν Μπράιερ.

Ο Δημοκρατικός Πρόεδρος έδωσε αυτή την υπόσχεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ωστόσο διευκρίνισε σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο ότι δεν έχει λάβει την τελική απόφασή του και θέλει να την δημοσιοποιήσει στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Το άτομο που θα προτείνω θα έχει προσόντα, προσωπικότητα, εμπειρία και μια εξαιρετική ακεραιότητα. Και αυτό το πρόσωπο θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα προταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ» ήταν τα λόγια του Τζο Μπάιντεν.

Μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν, που εκλέχθηκε με τη στήριξη των μαύρων ψηφοφόρων, επιδιώκει να αυξήσει την ποικιλομορφία στα ομοσπονδιακά δικαστήρια της χώρας.

Άλλωστε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξήρε σήμερα με δηλώσεις του το έργο του  83χρονου προοδευτικού δικαστή Στίβεν Μπράιερ, που θήτευσε τα τελευταία 28 χρόνια στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Είναι ένας παραδειγματικός δικαστής, δίκαιος, ευγενικός προς τους συναδέλφους του, συνετός ως προς το σκεπτικό του, που εργάστηκε αδιάκοπα προκειμένου να υλοποιήσει την ιδέα ότι το δίκαιο υπάρχει για να βοηθάει τους ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 11:23