Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς έκανε χθες την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου αποχώρησε από τα καθήκοντά του, προτείνοντας έναν οδικό χάρτη για να ξανακερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί τον Λευκό Οίκο το 2024, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος.

Ο Πενς μίλησε για περίπου μισή ώρα στην Κολούμπια, στη Νότια Καρολίνα, απευθυνόμενος στη θρησκευτική συντηρητική οργάνωση Palmetto Family Council.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν η πρώτη του ομιλία από την 20ή Ιανουαρίου, όταν ο ίδιος και ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρέδωσαν τα ηνία της χώρας στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Ο Πενς φαινόταν υγιής, μερικές εβδομάδες αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη.

Ο Πενς αναφέρθηκε στο πώς οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων το 2010, δύο χρόνια μετά την έλευση του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα το ξανακάνουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια» διαβεβαίωσε ο Πενς.

Αν και δεν ξεκαθάρισε εάν θα επιδιώξει και πάλι να εκλεγεί σε κάποιο υψηλό αξίωμα, η ομιλία του φάνηκε να σηματοδοτεί την πρόθεση του Πενς να δώσει το παρών στις διεργασίες στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, καθώς το κόμμα προσπαθεί να ανακάμψει από την απώλεια του Λευκού Οίκου και της αμερικανικής Γερουσίας στις εκλογές του 2020.

Ο Πενς δήλωσε περήφανος που θήτευσε στο πλευρό του Τραμπ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, δήλωση που αποτελεί ένδειξη του ισχυρού ρόλου που διατηρεί ο Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

«Σας ευχαριστώ για το προνόμιο να υπηρετήσω ως αντιπρόεδρός σας και το προνόμιο να υπηρετήσω δίπλα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» δήλωσε.

Ο Πενς επέκρινε εξάλλου έντονα την ατζέντα του Μπάιντεν και μίλησε με θερμά λόγια για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τραμπ όσον αφορά ζητήματα εθνικής ασφάλειας και στην αμερικανική οικονομία προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού, που βύθισε τις ΗΠΑ στην ύφεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης