Τα επίσημα πορτρέτα του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Ουώκερ Μπους, που εκτίθονταν στον προθάλαμο εισόδου του Λευκού Οίκου, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ μπορούσε να τα βλέπει καθημερινά, απομακρύνθηκαν για να κρεμαστούν σε μια αχρησιμοποίητη αίθουσα στην προεδρική κατοικία, μετέδωσε χθες το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται πολλούς μάρτυρες, τα πορτρέτα των προκατόχων του Τραμπ αφαιρέθηκαν για να δώσουν τη θέση τους στα δύο Ρεπουμπλικάνων προέδρων που εκλέχθηκαν πριν από έναν αιώνα, του Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, που δολοφονήθηκε το 1901, και του Θίοντορ Ρούσβελτ, που τον διαδέχθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Λευκό Οίκο η παράδοση θέλει οι πίνακες με τα πορτρέτα των πλέον πρόσφατων Αμερικανών προέδρων να είναι τα πιο εμφανή στους επισκέπτες σε επίσημες εκδηλώσεις.

Αυτό συνέβη στις 8 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Έκτοτε, πίνακες που αναπαριστούν τον Μπιλ Κλίντον (Δημοκρατικός πρόεδρος 1993-2001) και τον Τζορτζ Ουώκερ Μπους (Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος 2001-2009) μεταφέρθηκαν σε μια τραπεζαρία που σπανίως χρησιμοποιείται, και στην οποία δεν συχνάζουν σχεδόν ποτέ διακεκριμένοι επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CNN τόνισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε την ευκαιρία να αντικρίζει τους δύο προκατόχους του αρκετές φορές την ημέρα, καθώς κατέβαινε από την ιδιωτική του κατοικία ή όταν χαιρέτιζε τους καλεσμένους του στο λόμπι.

Το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο διαδέχθηκε ο Τραμπ το 2017 και τον οποίο ο μεγιστάνας των ακινήτων τον κατηγορεί για όλα τα στραβά, δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί στο κοινό σε επίσημη τελετή, πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δείγμα της εκτίμησης που τρέφει ο δισεκατομμυριούχος για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης