Ο κυβερνήτης της Γιούτα Γκάρι Χέρμπερτ κήρυξε αργά την Κυριακή το βράδυ εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία αυτή των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων της έπειτα από εβδομάδες που δέχονται πίεση τα νοσοκομειακά της δίκτυα λόγω της έξαρσης των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των λοιμώξεων με COVID-19 εντός της πολιτείας μας, απόψε κήρυξα εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ορισμένες ζωτικής σημασίας αλλαγές στην ανταπόκρισή μας» αναφέρει ο Χέρμπερτ σε μήνυμά του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αλλαγές αυτές δεν κλείνουν την οικονομία μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να σωθούν ζωές και για τις δυνατότητες των νοσοκομείων» προσθέτει.

Ο κυβερνήτης της Γιούτα σημείωσε ότι σε όλη την πολιτεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας μέχρι νεoτέρας και οι συνήθεις κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται μόνο στο στενό οικογενειακό περιβάλλον για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Επίσης αναβάλλονται όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σημειώνει.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια χθες το βράδυ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γιούτα έχει καταγράψει συνολικά 132.621 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορωνοϊού και 659 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης