Ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν ασφάλιση υγείας στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 10,3 εκατ. άτομα χάρη στην πρόσφατη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, διαπιστώνει μια πανεπιστημιακή μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014 πάνω από δέκα εκατ. ενήλικες (ηλικών από 18 έως 64 ετών) που προηγουμένως ήταν ανασφάλιστοι εντάχθηκαν στο σύστημα ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με τη μελέτη ερευνητών του πανεπιστήμίου του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «New England Journal of Medicine».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Υγείας χαιρέτησε αυτή την «σημαντική» μείωση στον αριθμό των ανασφάλιστων αμερικανών πολιτών.

Ο δεδηλωμένος στόχος της μεταρρύθμισης, που εγκρίθηκε το 2010 κατά τη διάρκεια μιας κοινοβουλευτικής ανταρσίας, είναι να παράσχει ιατρική ασφάλιση στο μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό από τους 50 εκατ. αμερικανούς πολίτες που έως τώρα ήταν ανασφάλιστοι.

Ο νόμος τέθηκε πλήρως σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και οι πολίτες αντιμετωπίζουν πλέον τον κίνδυνο φορολογικού προστίμου εάν δεν είναι ασφαλισμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές του Χάρβαρντ χρησιμοποίησαν για τη μελέτη τους τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την εταιρεία Gallup το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014.

Συνολικά12 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να ασφαλιστούν εντός του 2014 και άλλα 19 εκατ. το 2015, σύμφωνα με ξεχωριστή εκτίμηση από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) που έγινε τον περασμένο Απρίλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης