Οι Ένοπλες Δυνάμεις των Η.Π.Α. ξεκαθάρισαν την Παρασκευή πως θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μη χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί στρατιώτες ρατσιστικά ή αντισημιτικά σύμβολα. Η ανακοίνωση ακολουθεί απόφαση της στρατιωτικής βάσης Πέντλετον η οποία αθώωσε ομάδα Πεζοναυτών που είχε φωτογραφηθεί το 2010 δίπλα σε μια σημαία των SS.

«Τα ρατσιστικά και τα αντισημιτικά σύμβολα δεν έχουν απολύτως καμία θέση μεταξύ των ανδρών και των γυναικών των αμερικανικών δυνάμεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, George Little.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Leon Panetta, «ζήτησε από το σώμα των Πεζοναυτών να ερευνήσει το θέμα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα».

«Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Πεζοναύτες στη φωτογραφία δεν γνώριζαν ότι αυτό το σύμβολο συνδέεται με το Ολοκαύτωμα και τις φρικαλεότητες που σχετίζονται με τη ναζιστική Γερμανία. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι το σώμα των Πεζοναυτών δεν ανέχεται σε καμία περίπτωση να γίνεται χρήση τέτοιων συμβόλων», υπογράμμισε ο διοικητής των Πεζοναυτών στρατηγός, James Amos.

«Οι Πεζοναύτες αυτοί παρακολούθησαν ειδική εκπαίδευση για να διασφαλιστεί ότι κατάλαβαν καλά τη σημασία των συμβόλων αυτών, επεσήμανε. Έχω δώσει εντολές να εκτιμηθεί η χρήση ναζιστικών συμβόλων στις τάξεις των ελεύθερων σκοπευτών και πλέον στη διάρκεια της εκπαίδευσής τους οι στρατιώτες θα πρέπει να μαθαίνουν ότι απαγορεύεται η χρήση τέτοιου είδους συμβόλων», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Βγήκαν λάδι» Αμερικανοί Πεζοναύτες, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, 05:24
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης