Για πάνω από 14 ώρες χρειάστηκε να κολυμπήσουν δύο Αμερικανοί τουρίστες, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε εν μέσω θαλασσοταραχής στα ανοιχτά του νησιού Σάντα Λουτσία στην Καραϊβική, μετέδωσε το Associated Press.

Το ταξίδι αναψυχής που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, 21 Απριλίου, μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε μια απίστευτη περιπέτεια για τους δύο ναυαγούς, οι οποίοι τέσσερις ώρες μετά την έναρξή του βρέθηκαν μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ο Dan Suski, 30 ετών, κολύμπησε μαζί με την 39χρονη αδερφή του, Kate, εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής, που προκάλεσε την ανατροπή του σκάφους, το οποίο νωρίτερα είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ναυαγοί είχαν παραλάβει σωσίβια από τον καπετάνιο του σκάφους, ο οποίος τους ζήτησε να πηδήξουν στη θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή απείχαν περίπου 13 χλμ. από την ακτή.

Καθώς η βοήθεια δεν φαινόταν στον ορίζοντα, τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να κολυμπήσουν προς τη στεριά. Ωστόσο, πολύ γρήγορα έχασαν την οπτική επαφή με τον καπετάνιο και τον καμαρωτό του σκάφους που βρίσκονταν δίπλα τους, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν μόνοι τους την προσπάθεια, η οποία είχε αίσιο τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φανερά εξουθενωμένα και με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, τα δύο αδέρφια δέχτηκαν με ανακούφιση τις πρώτες βοήθειες από διασώστες στη Σάντα Λουτσία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης