Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν εκατοντάδες πυροσβέστες στις Η.Π.Α., προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο μεγαλύτερα μέτωπα φωτιάς που κατακαίνε δασικές εκτάσεις στις πολιτείες του Κολοράντο και του Νέου Μεξικού, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Συνολικά, εννέα μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την αμερικανική επικράτεια, με τον κύριο όγκο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να κατευθύνεται στις δύο πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, μια 62χρονη γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της στο Κολοράντο, με τις πύρινες γλώσσες να απέχουν 100 χλμ. από την πρωτεύουσα, Ντένβερ, έχοντας ήδη κάνει στάχτη περίπου 106 εκατ. στρέμματα δάσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, 118 κτηριακές εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί, με τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Barack Obama, να ζητεί από τον κυβερνήτη της πολιτείας να στείλει ενισχύσεις στα μέτωπα της φωτιάς.

Δείτε το video…

Την ίδια στιγμή, στο Νέο Μεξικό η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου, με τους πυροσβέστες να έχουν να αντιμετωπίσουν και τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Εκτιμάται ότι περίπου 88 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί σε αυτή την πολιτεία.

Συνολικά στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 600 πυροσβέστες, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης