Εκατομμύρια κάτοικοι των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ένα πρωτοφανές κύμα ψύχους, με θερμοκρασίες ακόμη πιο ψυχρές σήμερα, έως -50 βαθμούς Κελσίου, εξαιτίας του οποίου έκλεισαν τα σχολεία, ανεστάλη η διανομή της αλληλογραφίας, ενώ η εναέρια κυκλοφορία διεξάγεται με προβλήματα.

«Να περιμένετε θερμοκρασίες ψύχους και ιδιαίτερα τσουχτερό κρύο» προειδοποίησε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσίαΟι κάτοικοι των μεσοδυτικών πολιτειών θα ξυπνήσουν με -21 βαθμούς, ένα ψύχος που θα γίνει αισθητό στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, στην ανατολική χώρα, με -45 βαθμούς στο Σικάγο ή ακόμη και -50 βαθμούς στο Γκραντ Φορκς στη Βόρεια Ντακότα, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολογικού δικτύου Weather Channel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δεδομένης της επιδείνωσης του καιρού, τα αμερικανικά ταχυδρομεία, US Postal Service, ανακοίνωσαν την αναστολή της διανομής της αλληλογραφίας σε έξι πολιτείες της περιοχής, μετέδωσε το δίκτυο CNN. Πρόκειται για τις πολιτείες Ιλινόι, Αϊόβα, Μινεσότα, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα και Ουισκόνσιν. «Να περιμένετε θερμοκρασίες ψύχους και ιδιαίτερα τσουχτερό κρύο» προειδοποίησε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Το αλπικό τοπίο στον παγωμένο ποταμό του Σικάγου:
Ο παγερός αέρας που κατέβηκε από τον αρκτικό κύκλο και κατευθύνεται στην ανατολική Ακτή των ΗΠΑ έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Δεκάδες εκατομμύρια πολίτες που έλαβαν ήδη από τη Δευτέρα την προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για το ψύχος είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι, εφόσον κατοικούν στις μεσοδυτικές πολιτείες, από τη Βόρεια Ντακότα έως το Οχάιο, όπου αναμένεται να σημειωθούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 20 ετών, σύμφωνα με το Weather Channel.

«Στις μεσοδυτικές πολιτείες, οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους -60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 Κελσίου), το ισχυρότερο κρύο που έχει καταγραφεί ποτέ» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η πόλη Ντε Μόιν στην Αϊόβα, το Σικάγο και το Μιλγουόκι θα δουν τον υδράργυρο να πέφτει στους -29 βαθμούς Κελσίου.
Για το Σικάγο θα είναι η πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 1994 που καταγράφονται τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.
Εικόνες από τη λίμνη Μίσιγκαν στο Σικάγο:
Εικόνες από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Σικάγο:

Οι Αρχές ανάβουν φωτιές στις ράγες για να λιώνει ο πάγος και να λειτουργούν κανονικά οι σιδηροδρομικές γραμμές:

Στο αεροδρόμιο Ο΄ Χάρε της πόλης, η οποία αποκαλείται «η πόλη των ανέμων», χιόνιζε καθημερινά από τις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή επί 13 ημέρες συνεχώς, ένα ρεκόρ μετά τον χειμώνα του 1978-1979.

Στη Μινεάπολη της Μινεσότα οι Αρχές άνοιξαν τα κέντρα φιλοξενίας που στεγάζονται μέσα σε δημόσια κτήρια και βιβλιοθήκες, ενώ οι επιβάτες των τρένων και των λεωφορείων θα μπορούν να προστατεύονται από το κρύο παραμένοντας στις εγκαταστάσεις των σταθμών.

Το κύμα ψύχους θα συνοδεύεται από ισχυρές ριπές ανέμων που μπορεί να προκαλέσουν χιονίστρες, αν το δέρμα δεν προστατεύεται για μερικά λεπτά, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Λόγω του τσουχτερού κρύου και της σφοδρής χιονόπτωσης έχουν κλείσει από τη Δευτέρα τα σχολεία στο Ουισκόνσιν, στο Μίσιγκαν, στην Ιντιάνα, στο Ιλινόι και στην Αϊόβα. Στο Ουισκόνσιν, τα δικαστήρια και οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες είναι κλειστά από τη Δευτέρα.

Περισσότερες από 2.000 εθνικές και διεθνείς πτήσεις ακυρώθηκαν χθες και σήμερα, σύμφωνα με τον ειδικευμένο ιστότοπο FlightAware.
Μινεσότα

Ιλινόι
Μινεσότα
Μινεσότα
Ουισκόνσιν

Το απόγευμα της Τρίτης χιόνισε και στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, στην περιοχή της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον. Αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και να σχηματιστεί παγετός.

Στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα, μια από τις πλέον πληγείσες από το ψύχος επαρχίες του Καναδά, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της Τρίτης πλησίασαν τους -50 βαθμούςΗ κακοκαιρία θα πλήξει και την οροσειρά των Απαλαχείων έως τη Βόρεια Καρολίνα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα, μια από τις πλέον πληγείσες από το ψύχος επαρχίες του Καναδά, οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της Τρίτης πλησίασαν τους -50 βαθμούς. Τα περισσότερα σχολεία της επαρχίας παραμένουν κλειστά όλη την ημέρα –μια έκτακτη κατάσταση στην περιοχή, όπου τα σχολεία γενικά είναι ανοικτά ακόμη και σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου.

Η κακοκαιρία άρχισε να πλήττει το Μόντρεαλ την Τρίτη, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα άνω των 50 χλμ. την ώρα, οι οποίοι μπορεί να μειώσουν τη θερμοκρασία έως τους -27 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης