Αφού κάλεσαν 92 μάρτυρες, οι εισαγγελείς στην υπόθεση του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, του νεαρού Τσετσένου που κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα την παρουσίαση των επιχειρημάτων τους στο δικαστήριο και αύριο θα παραχωρήσουν τη θέση τους στους δικηγόρους υπεράσπισης.

Ο Τσαρνάεφ, 21 ετών, δικάζεται από τις 4 Μαρτίου στη Βοστόνη. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για την επίθεση αυτή, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 264. Η επίθεση στη Βοστόνη, όταν δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, στις 15 Απριλίου 2013, θεωρείται η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατηγορούσα αρχή ολοκλήρωσε τη Δευτέρα με την κατάθεση του ιατροδικαστή Χένρι Νιλντς ο οποίος παρουσίασε με λεπτομέρειες τα τραύματα που υπέστη το νεώτερο από τα θύματα, ο 8χρονος Μάρτιν Ρίτσαρντ. Τα ρούχα του αγοριού παρουσιάστηκαν επίσης στους ενόρκους, ορισμένοι από τους οποίους δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Στις φωτογραφίες που επιδείχτηκαν στο δικαστήριο εικονιζόταν η οικογένεια Ρίτσαρντ μπροστά ακριβώς από τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, κοντά στη γραμμή του τερματισμού του αγώνα. Σε μια άλλη φωτογραφία διακρινόταν ο μικρός Μάρτιν πεσμένος στο έδαφος.

Από την αρχή της δίκης, δεδομένου ότι υπάρχουν πάμπολλα στοιχεία και βίντεο από κάμερες παρακολούθησης, οι συνήγοροι του Τσαρνάεφ παραδέχτηκαν την εμπλοκή του στις επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζουν όμως ότι αυτό έγινε γιατί βρισκόταν υπό την επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού του, Ταμερλάν, 26 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις, κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης