Ο Mitt Romney είναι και επίσημα ο άνθρωπος που καλείται να διεκδικήσει για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, μετά από απόφαση του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται στην Τάμπα της Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης συγκέντρωσε τις ψήφους 2.061 εκλεκτόρων, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο των 1.144 ψήφων το οποίο θεωρούταν, βάσει καταστατικού, απαραίτητο προκειμένου να μπορoύσε κάποιος από τους υποψήφιους του κόμματος να τεθεί αντιμέτωπος του Barack Obama. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις η απόσταση που χωρίζει πλέον τους δύο πολιτικούς αντιπάλους ολοένα και μειώνεται, με τον τωρινό πρόεδρο να βρίσκεται μπροστά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, με πολύ μικρή όμως διαφορά.

Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι ο Mitt Romney θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα, ο βουλευτής από το Ουϊσκόνσιν, Paul Ryan, ανακηρύχθηκε και επίσημα υποψήφιος αντιπρόεδρος.

Εκλογή δια βοής

Ο Mitt Romney επέλεξε την εκλογή του τελικού υποψηφίου δια βοής, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner, ν’ ανακοινώνει περιχαρής το αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι ο αντίπαλος του Barack Obama δε βρισκόταν στην αίθουσα, ωστόσο παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω τηλεόρασης από κοντινό νοσοκομείο. Στη διάρκεια των προκριματικών ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης κατάφερε να θέσει, μεταξύ άλλων, εκτός μάχης τους Rick Santorum, Newt Gingrich και Ron Paul.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «καυτές» καθώς τα επιτελεία των δύο υποψηφίων θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου να «αμαυρώσουν» την προεκλογική εκστρατεία της απέναντι πλευράς. Στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης αναμένεται να βρεθούν οι «καυτές» πατάτες της οικονομίας, της ανεργίας καθώς και η διόγκωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι αντεγκλήσεις για το «πόθεν έσχες» του κάθε υποψήφιου.

Δείτε το video…

Ο δρόμος για την προεδρία

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα ακολουθήσει το συνέδριο των Δημοκρατικών στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, από τις 3 ως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια έχουν σειρά οι τρεις τηλεμαχίες ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για το προεδρικό χρίσμα. Ειδικότερα, η πρώτη τηλεμαχία ανάμεσα στον Mitt Romney και τον Barack Obama είναι προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, στο Κολοράντο, η δεύτερη για τις 16 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Χόφστρα, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, και η τρίτη και τελευταία στις 22 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Λιν, στην Μπόκα Ρατόν, στη Φλόριντα.

Οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται ταυτόχρονα με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Κογκρέσου στις 6 Νοεμβρίου και ο νικητής των προεδρικών εκλογών πρόκειται να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντά στις 20 Ιανουαρίου 2013.

Διαβάστε επίσης:
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 12:11
Στο φως τα εκκαθαριστικά του υποψήφιου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012, 03:41
Η.Π.Α.: Το φορολογικό, η προεκλογική εκστρατεία και ο… Romney Hood, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012, 06:00
Χαμηλά τα ποσοστά δημοτικότητας του προέδρου των Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012, 00:38
«Έπιασε» τον μαγικό αριθμό, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012, 04:16

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης