Ένας άνδρας μέσα σε όχημα που απειλούσε την Πέμπτη ότι θα πυροδοτήσει βόμβα κοντά στο Καπιτώλιο, κρατείται, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η παρουσία του υπόπτου κοντά στο Καπιτώλιο προκάλεσε την ανάπτυξη ισχυρής δύναμης ασφαλείας περιμετρικά της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου, όπου είναι ζωντανές οι μνήμες της βίαιης εφόδου της 6ης Ιανουαρίου και μιας φονικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ο οδηγός του βαν είπε στον αστυνομικό που πήγε στο σημείο ότι είχε βόμβα και φαινόταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό, ότι υπήρχε πυροκροτητής στο χέρι αυτού του ατόμου”, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Τόμας Μέιντζερ.

 

“Δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος ποια είναι τα κίνητρά του”, είπε. Ένας λευκός άνδρας, με ξυρισμένο κεφάλι και γενειάδα, που φαίνεται να είναι ο ύποπτος, είχε δημοσιεύσει βίντεο στο Facebook σε έναν λογαριασμό στο όνομα Ρέι Ρόουζμπερι, εκτοξεύοντας απειλές.

“Δεν μετακινούμαι από εδώ”, έλεγε ο άντρας στο βίντεο. “Πυροβολείστε με” έλεγε κοιτάζοντας την κάμερα και απειλώντας ότι θα πυροδοτήσει τη βόμβα του. “Πρέπει να φέρουν τον Τζο Μπάιντεν εδώ”.

Όλα τα γύρω κτήρια εκκενώθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία, κυρίως το Ανώτατο Δικαστήριο και η έδρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

 

“Γύρω στις 9:15 σήμερα το πρωί, ένας άνδρας μέσα σε ένα μαύρο φορτηγάκι οδήγησε πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου”, εξήγησε ο Τόμας Μέιντζερ σε συνέντευξη Τύπου.

Το Κογκρέσο δεν έχει συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα λόγω των θερινών διακοπών, αλλά κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι και βοηθοί κυκλοφορούν στο Καπιτώλιο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι “παρακολουθεί την κατάσταση” και ενημερώνεται τακτικά από την αστυνομία.

Πολλά οχήματα των δυνάμεων επιβολής της τάξης και ασθενοφόρα είχαν σταθμεύσει περιμετρικά του Καπιτωλίου. Το FBI και η αστυνομία της Ουάσινγκτον ήταν εκεί μαζί με την αστυνομία του Καπιτωλίου.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την “κατάσταση που είναι σε εξέλιξη” και ανακοίνωσε ότι η αστυνομία της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας συνεργάζεται με τις άλλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Το μετρό της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι τα τραίνα του δεν θα σταματούν στη στάση του Καπιτωλίου (Capitol South) “λόγω έρευνας της αστυνομίας”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης