Οι ψηφοφόροι στην Ουάσινγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, και στην Πολιτεία Νιου Τζέρζι φαίνεται πως τάχθηκαν υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας και ορισμένων ψυχεδελικών ναρκωτικών σε δύο δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τις εκλογές χθες Τρίτη.

Στην Ουάσινγκτον το 77% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης ενός φάσματος ψυχεδελικών φυτών και μανιταριών, με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Νιου Τζέρζι, με το 49% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, το 67% των ψηφοφόρων ενέκρινε την πρόταση να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας, σύμφωνα με το NBC News.

Η πολιτεία αυτή θα προστεθεί σε πάνω από δέκα άλλες στις ΗΠΑ όπου είναι νόμιμη η χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, αν και, σύμφωνα με ειδικούς, θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος προτού το μέτρο να έχει εφαρμογή.

Σε άλλες τρεις πολιτείες -Αριζόνα, Μοντάνα και Νότια Ντακότα- διεξάγονταν χθες δημοψηφίσματα όσον αφορά τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, κάτι που θα προϋπέθετε την αναθεώρηση των Συνταγμάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου στην Πολιτεία του Μισισιπή έχουν υποβληθεί δύο αντίθετες πρωτοβουλίες προς ψήφιση, μία από πολίτες και μία από βουλευτές.

Από το 1996, 33 πολιτείες και η περιφέρεια Κολούμπια έχουν επιτρέψει τη χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους, 11 για ψυχαγωγικούς και 16 έχουν αποποινικοποιήσει την απλή κατοχή.

Στο Όρεγκον εξάλλου διεξήχθη μαζί με τις εκλογές ψηφοφορία για την αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης