Την αντίδραση της οικογένειας του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ προκάλεσε η σχεδιαζόμενη εμφάνιση σε 100 λεωφορεία και δύο σταθμούς του Μετρό μιας αφίσας που δείχνει τον αμερικανό δημοσιογράφο λίγο πριν αποκεφαλιστεί έχοντας πάνω από το κεφάλι του τον δολοφόνο του, αποκαλούμενο και ως «τζιχάντι Τζον».

Οι αφίσες επρόκειτο να κολληθούν με πρωτοβουλία του «American Freedom Defense Initiative», επικεφαλής του οποίου είναι η αντι-ισλαμίστρια blogger Πάμελα Γκέλερ. Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει γίνει οι αφίσες θα παρέμεναν στους δρόμους της Νέας Υόρκης για όλο τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το επίμαχο τμήμα της αφίσας θα αντικατασταθεί με μια φωτογραφία στην οποία θα φαίνεται ένα μη αναγνωρίσιμο κομμένο κεφάλι στα χέρια του μασκοφόρου εκτελεστή.

«Έχοντας ζήσει σε κοινότητες στις οποίες το Μουσουλμανικό στοιχείο ήταν κυρίαρχο, είχε μεγάλο σεβασμό για τη θρησκεία και τους πιστούς. Η διαφήμιση που ετοιμάζεται στέλνει το μήνυμα ότι όσοι ασπάζονται το Ισλάμ είναι μια επικίνδυνη απειλή. Το μήνυμά αυτό είναι τελείως αντίθετο με τα γραπτά και τα πιστεύω του Φόλεϊ» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Η αφίσα πριν την ανάκληση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διορθωμένη αφίσα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης